Cerita Tentang Anak Bulus (Part 1)

wow!!!! begitu lama mas tak update blog ni...atas kecibokkan kijo...cuti rayo cino lagi.. betol-betol tak menang tangan la... Hari ni mas nak kenal kan Pengarang Jantung Hati mas...mas nk kenal kan kucing-kucing mas...anak-anak bulus mas... Part 1 mas nak ceritakan  tentang kucing pertama yang hadir dalam family mas...
Anak bulus pertama kami beri nama dia... MANJA, dan cerita MANJA bermula disini.Abang mas jumpa manja ni ketika dia bertugas dan terus bawak balik.
Pada asalnya mak dan ayah mas memang tak suka kucing sebab bau yaknya..tp kehadiran MANJA mengubah semua..penerimaan mak dan ayah mas baik sekali..MANJA datang dengan keadaan comot sangat..time tu dia takot-takot cikit..ye la tak kenal..dan time tu la adik mas letak namanya MANJA padahal MANJA ni jantan... ni la gambar-gambar gelagat MANJA sepanjang berada di umah..









Gambar yang di atas ni time MANJA teramat comot.Dia keluar umah,dari pagi, 1 PPR KG Muhibbah kami adik beradik carik...nasib baik la jumpa,kalau tak sedih oooo... comot kan???

Baru-baru ni MANJA wat perangai giler, hampir jadi pembunuh tau.. dia kejar kucing jiran, kucing jiran panjat tembok, MANJA panjat temboh tu then kucing jiran jatuh dari tingkat 10 tau...rumah mas tingkat 10, alhamdulillah nasib baik kucing jiran tu tak mati, dia jatuh atas zink tempat letak moto, sepanjang hari mas tak tenang memikirkan keadaan kucing tu. Lucky jiran jumpa balik,tapi malangnya kaki depan belah kanan tak dapat  berfungsi, rasa serba salah sangat. Mas pesan kt jiran untuk bawak kucing tu ke klinik, kalau kos mahal mas bayo separoh untuk hilangkan rasa bersalah, ini adalah kali kedua MANJA mencederakan kucing jiran, kali pertama sampai terbelah perot kucing tu, ni la dia kalau kucing da biasa bergaduh. Walau ape pon kami tetap caaaayaaaangggg MANJA.






**bersambung part 2
bye!!!!

3 comments:

cikeyrah said...

alahai tembamnye manja . .boleh tahan lasak jugak yer manja nei . .

♥♥ Mas ♥♥ said...

ya allah keyrah nakal die tuhan jew yang tau...nak merayau jew..pantang pintu umah terbukak...

Nasuha said...

Jemput join segmen pertama saya http://nasuhanass.blogspot.com/2013/02/segmen-saya-suka-makan.html

 

All Right Reserved To Dhia-Manja.