♥♥ Berkongsi Rezeki ♥♥

Ada tak dikalangan blogger kat cini pencinta kucing??? pencinta haiwan??? tak kesah la haiwan ape...angkat tangan....(cam la nampok ye dok?)
Hal ini mungkin akan mengubah pandangan orang ramai terhadap aku...tp tak kesah la.. :D

Al-kisahnya gini... 
Ade sekor anjing di kawasan umah aku...anjing ni baik tak pernah nak kacau orang, apatah lagi nak gigit orang... pada 1 hari aku ternampak anjing ni mengejar setiap orang yang membonceng motor.
Dalam hati terdetik jahat ke anjing ni tetibe nak kejar orang kan?? tp just kejar jew..geget tu idok lew kan... mungkin ade la tu bebudak kat kawasan umah penang langgar die.. mungkin la...

Pagi ni aku bagi anjing ni makan, bukan makanan anjing tau, tapi makanan kucing..
anjing ni makan, da 3x aku bagi anjing ni makan termasuk la hari ni...

"ape! tak takut kene geget kew?????"
uiiisshhhhhh!!!!!!!! gilew kew...mesti la takot...anjing kot..nak pulak ade peristiwa masa zaman sekolah dulu...

 Pas bagi anjing ni makan terus la masok dalam kete...cuak gak tak walaupon anjing ni tak meng auk..auk..hihhihi so snap pic dalam kete jew... (jangan jeles ye dengan kete pink saya tu)

Zaman sekarang orang ramai yang suka wat andaian mereka sendiri kan??? bagi aku selagi kita tidak langgar hukum hakam agama it's ok what ! jangan la kita tengok anjing ni suka gigit jadi die jahat..hingga perlu diseksa dengan terok sekali..littlegirlemoticonmereka juga makhluk yang diciptakan oleh ALLAH S.W.T untuk menumpang kasih manusia..
littlegirlemoticonKorang tau tak anjing ni adalah makhluk paling setia diatas muka bumi ni... Mesti korang pernah dengar or terbaca tentang HACHIKO kan??? tengok betapa setianya dia menunggu tuannya pulang depat stesen keretapi...tak kira hujan, panas, ribut, petir, setia menunggu hingga hujung nyawa tau...
Tapi tak la aku sampai nak membela, sekadar berkongsi rezeki dengan anak-anak bulus... littlegirlemoticon
Ni anjingnya..tengah syok makan
Sopan gitu...ciap duduk










Tetibe dok depan kete..maybe nak say thanks kot..


















































P/S : Apa pendatan korang??? betol ke bohong...littlegirlemoticonok la nak balik da....salam cayang selamat berhujung minggu pada sume blogger tercinta littlegirlemoticon

1 comments:

ros_reeza said...

pink gitu keretanya...

 

All Right Reserved To Dhia-Manja.