APA SALAH PINKY?????

Haritu, Cik Nur nak keluar masa tu nasib baik lah Cik Nur tak terfikir nak bawa Pinky keluar, Cik Nur pinjam kereta adik, Cik Nur lalu sebelah pinky, tengok tayar belakang pinky pancit.... rasa nak marah tu Allah je yang tahu, dalam penutup tempat angin tu Cik Nur perasan ada seketul batu kecil didalamnya.... darah ni jangan kata lah kalau pergi check dak klinik mau naik....
Kenapa Cik Nur marah sangat???? sedih sangat... daalam tahun ini saja hampir 10 kali kejadian ini berlaku... dengan tayar kena toreh tak terkira... dah pergi buat report polis tapi apa polis boleh buat??? duduk rumah PPR, kereta kat bawah rumah pula tingkat 10, ada orag tukar tayar nak masuk 10 kali dalam setahun?????
Semalam Cik Nur drive kereta adik jemput salah seorang tukang pomen tayar kereta berhampiran rumah, bawa ke tempat Cik Nur park kereta, pomen tu buka tayar kereta Cik Nur bawak balik ke kedai tayar mereka untuk check sama ada cuma pancit atau kena toreh lagi... check punya check Alhamdulillah cuma pancit, tak perlu nak tukar tayar lagi, kalau tak mau menangis Cik Nur kat situ... mau naik gila tau setahun hampir 10 kali nak tukar tayar...
teruk lah manusia zaman sekarang... masalah mental gamaknya..
member kata orang ni suka kat Cik Nur kot... 
kalau suka pasai pa sampai 10 kali nak toreh tayar kereta tu, datang je rumah jumpa mak ayah... hahahha harap lepas ni pinky baik baik saja.... tak lalu dah asyik nak tukar tayar je, kalau murah tak pa juga kan... ni sebiji beratuih...
Semoga Allah memberi balasan yang setimpal pada si pelaku...


3 comments:

Shahida Dzulkafli said...

Allah.. Apa ke kejam sangat perangai..
Sabar ye cik Nur.. ujian untuk cik Nur nie..

anzra rizal said...

hurmm dengki lah tu , kereta cik nur cantik,,kereta dia tak hehee

QasehnyaRania said...

alahai..
anggap lah dugaan..
kereta cik nur cun lah..

 

All Right Reserved To Dhia-Manja.