Kenali Saya : Manja (P1)

Hai semua, sebenarnya tak tau nak buat entri apa... jadi saya nak kenal kan anda semua dengan anak-anak saya, tapi part by part la...Saya mula kan dengan MANJA.

Manja seekor kucing jantan Domestic Long Hair (DLH) yang dikutip oleh abang saya ketika bertugas di sekolah, kira Manja ni kucing liar la. Manja juga kucing pertama yang saya bela semenjak berpindah ke rumah baru. Kalau di ikutkan ada bela seekor kucing sesama tinggal di rumah setinggan Pantai Dalam, tapi kucing tu dah mati dan tiada rekod, maklum la baru tingkatan 1 time tu..hhihihii

Ok berbalik pada Manja, kenapa manakan dia Manja??? sebab adik perempuan saya yang nak namakan dia Manja, kononnya Manja...first time datang rumah pergh! sopan la, nak mengiaw pon susah nak dengar.

Time kami adopt Manja tu dia memang dah besar, lebih kurang 2 tahun la dah bela Manja ni, macam-macam pengalaman suka duka bersama Manja ni. Sekarang ni Manja dah menjadi bapak da pun..nanti saya perkenal kan 1 per 1 ok... Sekarang ni manja dah tua dah, asyik baring terkakang jew...keh keh keh...memang hobi dia terkakang, tido, berdengkur sampai meleleh air liur... tua bukan sebarang tua, tua kuat lagi nak bermain, apatah lagi nak mencakar, kalau tak kena cakar tu bukan pencinta kucing la jawapnya...betol tak?

Ok, pengenalan untuk Manja dah selesai, jadi saya hidangkan gambar-gambar dari mula saya bela dia.. 
 

2 comments:

Normi Nieza said...

gebunya dia..:)

Mimi Azirah said...

comel je kucing nih..

p/s*dik akak bru nk kmpul duit bli..akak skang gune note 2..akak brni wat review sbb kwn akak dh beli n guna fon tuh..memg cntikkk sgt2...tp area sini kwn akak ckp xnmpk kaler pink tuh..ce adik survey kat tpt adik mybe de kaler pink...

 

All Right Reserved To Dhia-Manja.