Panasnya Hari Ini !!!!

Dalam 2-3 minggu ni cuaca memang panas kan? nak keluar lunch pon rasa maaaalllas sesangat, apatah lagi kalau jalan kaki..hihihi. Dalam dok fikir tengah panas ni, hati berbisik " pekena ABC pon terangkat ni"
ting!!! kuar mentol kat pale, mata mencari kelibat telepon dan mendail nombor seseorang...
kringg..kringgg...kriingg....
En. Abe : Assalamualaikum...hello!
Tite : W'salam, hello yunk...jom teman ayang lunch...
En. Abe : Hari ini kew??
Tite : yup, hari ni.. jom la ayang tingin nak mam ABC ni..tengah-tengah panas gini...kite lunch kt food court mydin je pon ok...( dengan sore merengek cam budak kecik )
En. Abe : ye la, jap lagi sayang datang ok...

Yesssss!!!! misi ku berjaya memujok En.sayang untuk lunch bersama... al maklum la kami baru pas bergaduh..hihihihi perang dunia ke-??? entah...tapi dengan pertengkaran itu wat hubungan kami makin erat... mana tau pas ni nk fikir ke alam berumah tangga lak kan??? huhhhh besarnyeww angan-angan...
So kami pergi la lunch sama..tp bukan dekat mydin usj...entah kedai mamak mana tah dia bawak.. so target memang nak ABC tak nk mende lain... so tunggu punya tunggu
taaaadddaaaaaaaaaaa!!!!!!!
walau pon ABC die bukan setinggi gunung, tp cukup teruja, ye la panas ok..!! Terliur tak?

Then orderm mende ni jew...nampak tak betapa teriknyew...
Tadaaaa!!! da ciap minum, Sorry tak abeh sebab manis gilew!
 piisssshhhh!!! korang nak tau tak...nak gosip ni..kami dok disebelah meja mak cik ni tau, Ya Rabbi dia cakap cam nak bagi tau 1 dunia...kami berdua tahan jew tinge..keh keh keh kelakar pon ade tau...
jahat kan dok pasang tingew dengar orang tua nyembang... nak kene piat tinge ni...hihihihi
Ni la mak cik tu...jahat kan snap pic orang..hahaha, nampak tak teriknyew
ade lagi 1 yang menarik perhatian..nak tau ape??? jeng jeng jeng
Nampak tak ape mende??? ye betol tucing,
Dasyat tau tucing ni...tengah-tengah terik cam tu dia boleh tidor...siap tangan letak atas kepala lagi hokeyyy...kelas gitu.... lagi 1 boleh tido selena itu dalam keadaan kedai yang riuh rendah...betol-betol respect r tucin ni....
kepada yang dah terliur tu g ma minum ABC balik kijo nanti ye!!!!

Nota Cinta : Kalau panas kat dunia pon aku da menggelupor, cam mana la nanti panas kat padang Masyar kan??? matahari sejengkal dari kepala...




4 comments:

Niena Reen said...

wah2 sedapnya mkn abc. memang memujuk hati sikit abc ni bila tengah2 panas kan. tpi kat tempat sy hujan ja. minum milo ais pun bertambah sejuk. hehehe. :D

Tuan Tanah said...

@Niena :
dok mana??? kat subang ni memang panas gilew...sakit pale dibuatnyew...

Sura Mohd said...

waa..dah lama tak pekena ABC...kalau order pun slalu berebut ngan si kecik Afif..huhuhu..:)

Asma Sah said...

Sedapnya ,terliurr tngk ABC tu .kecur air liur :D

 

All Right Reserved To Dhia-Manja.